06 30 156 9362 info@impulzmkp.hu

A szétnyílt hasizom nem csak esztétikai probléma: ezt teheted ellene

A szétnyílt hasizom nem csak esztétikai probléma: ezt teheted ellene

Írta: admin

2020.02.21.

A gyermeket vállaló nők közel felénél jelentkezik, szülés után a szétnyílt hasizom problémája. Te is érintett vagy? Tudd meg az okát és azt, hogy mit tehetsz ellene!

Ülő munkát végzel vagy néhány hónapja adtál életet a gyermekednek, a hasizmod pedig egyre jobban kidudorodik?

Derék vagy hátfájás kínoz, netán vizelettartási zavarok is nehezítik a mindennapjaid?

Vagy már a méhsüllyedés, esetleg sérv jeleit tapasztalod magadon?

A szétnyílt hasizom nem játék

A szétnyílt hasizom kialakulásának oka leggyakrabban a terhesség ideje alatt végbemenő változásokban keresendő. A várandósság ideje alatt, a hasad és a hasfalad izmai rendkívüli módon és mértékben alakulnak át, nyúlnak meg és távolodnak el egymástól.

De ne ijedj meg, hiszen ez teljesen normális! A babáknak elegendő helyre van szükségük ahhoz, hogy elférjenek és fejlődhessenek a mamájuk pocakjában.

A problémát az okozza, hogy a szülés után a hasizom nem rendeződik vissza, mert a hasfalban lévő kötőszövet nem elég rugalmas és nem elég erős ahhoz, hogy visszanyerje régi formáját.

Ez az állapot, bármennyire is zavarjon a látvány, nem csupán esztétikai probléma, hanem komoly egészségügyi kockázattal is jár, ezért mielőbb érdemes tenni ellene!

Vizsgáld meg magad

A szétnyílt hasizom kifejezetten könnyen beazonosítható és kitapintható, még akkor is, ha éppen nem látszik, illetve még nem egyértelműen társulnak hozzá a fentebb említett tünetek.

Ehhez feküdj hanyatt, és tedd az ujjaidat a köldököd feletti területre, majd óvatosan emeld meg a fejed! A  hasizmok közötti rés, amit kitapintasz kétujjnyi vagy nagyobb, jó nyomon vagy.

A szétnyílt hasizom tünetei tehát:

  • ha a szülés alatti hasi dudor nem húzódik vissza,
  • ha a mozgásszegény életmód következtében hasi dudor jelenik meg,
  • rendszeresen derék vagy hátfájás kínoz,
  • vizelettartási problémák lépnek fel,
  • a kismedencei tartó izomzat megnyúlása miatt méhsüllyedéses panaszok jelentkeznek,
  • elhanyagolt esetben akár sérvesedés is felléphet.

Nem csak a nők vagy a felnőttek lehetnek érintettek

A szétnyílt hasizom elsősorban nőknél jelentkező elváltozás, ami annál gyakoribb minél idősebb korban vállal valaki gyermeket. A modern orvostudománynak köszönhetően ma már erőteljesen kitolódik a családalapítás kezdete, így fordulhat elő, hogy majdnem minden második anyuka érintett lehet.

Ha már elmúltál 30 esetleg 40 is, a szervezeted, részben a természetesen csökkenő kollagén szinted, részben a terhesség alatt a szervezetben lezajló hormonális változások miatt nem tudott kellőképpen regenerálódni.

Azonban a szétnyílt hasizom nem csupán nőket érintő probléma. Bármennyire is hihetetlen, de a koraszülött gyermekeknél, sőt még a férfiaknál is előfordulhat. Ennek oka mindig valamilyen nagy megerőltetésben keresendő.

A gyermekeknél ez a vártnál korábbi érkezés, a felnőtteknél pedig pl. egy nehéz, cipekedéssel vagy megerőltetéssel járó kemény fizikai munka eredménye.

Érdekel a megoldás?

Bizonyára te is újra a régi formában tündökölnél és szabadulnál minden, a szétnyílt hasizommal kapcsolatos problémától.   Van egy jó hírünk: ehhez  nem feltétlenül kell kés alá feküdnöd! Az esetek többségében ugyanis ez a probléma rendkívül jól kezelhető.

De még véletlenül se próbálkozz hagyományos hasizom-erősítő gyakorlatokkal, mert most nem erre van szükséged, sőt a hagyományos edzés a te esetedben kifejezetten ártalmas!

Szeretnéd hatékonyan és a legnagyobb biztonság megtartása mellett, újra formássá és vonzóvá alakítani a hasadat?

Mi tudunk rá egy kiváló megoldást: a szétnyílt hasizom egy speciális regeneráló, hasizom fejlesztő tréninget igényel.

Az Impulz Mozgásközpontban alkalmazott LoveYourBelly hasizom fejlesztő és regeneráló tréning hatékony megoldást és látványos eredményt hoz számodra, legyen szó akár ülőmunkából, illetve szülésből eredő vagy megerőltetés okozta hasi elváltozásról.

A LoveYourBelly hasizom fejlesztő és regeneráló tréningre van szükséged, amennyiben:

  • nem szeretnéd, hogy az állapotod tovább súlyosbodjon,
  • fontos számodra az egészséged megőrzése,
  • vissza szeretnéd szerezni régi önmagát,
  • ismét önbizalomtól telve szeretnél a tükörbe nézni.

A megoldás adott a döntés a te kezedben van: mert akármi is legyen a munkád, akárhány évesen is vállalj gyermeket, az egészséghez neked is jogod van! Tegyél érte!

Gyere el 2020. március 7-én az Impulz Mozgásközpontba és sajátítsd el a szétnyílt hasizom hatékony kezelésének praktikáit!

A tréning minimum 5 fő jelentkezése esetén indul. A részvétel jelentkezéshez kötött!  Jelentkezz most az info@impulzmkp.hu email címen!

További cikkeink:

Impulz hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre és megajándékozunk egy ingyenes diétás és otthoni edzést segítő ebookkal.
* kötelező mező
/ ( hh / nn )

0 hozzászólás