06 30 156 9362 info@impulzmkp.hu

Ezért ne hanyagold el soha a rendszeres testedzést

testedzes

Írta: admin

2020.11.10.

Bármilyen egészséges életmóddal kapcsolatos cikket olvass vagy műsort nézz, egészen biztos, hogy a megkérdezett szakértő hangsúlyozza a rendszeres testedzés fontosságát.

Méghozzá azért, mert az orvosok már régóta folyamatosan,  az összes fórumon keresztül kommunikálják felénk, hogy álljunk fel a fotelből és  menjünk ki a szabadba sétálni, futni, biciklizni, kirándulni vagy maradjunk a négy fal között, de végezzünk rendszeresen intenzív testedzést. Ugyanis ez az egészségünk megőrzésének alapja.

Rendszeres testedzés nélkül betegek leszünk?

A hivatalos álláspont szerint, testedzés nélkül, inaktív, mozgásszegény életmóddal számos betegség kialakulását kockáztatjuk.

Ha te például irodában dolgozol vagy az iskolapadban ülsz, majd otthon kikapcsolódásképp megnézel néhány részt a kedvenc sorozatodból, az teljesen rendben van, ha ez kapcsol ki és ez tölt fel lelkileg,

Az viszont már nincs rendben, ha minden egyes nap ez a program és testedzés nélkül telik el a hét. A helyzeten erőteljesen ront, ha az ülő kikapcsolódás közben felesleges plusz kalóriákkal is megterheled a szervezeted.

Az intenzív mozgás nélküli életmód ugyanis számos betegség kialakulásához kedvező változásokat indít el a szervezetben.

Milyen betegségek kialakulását kockáztatod, ha hanyagold az edzést?

A mozgásszegény életmód leginkább a szívet terheli meg. De negatív hatással van az immunrendszer, ízületek állapotára és a csontrendszerre is. Az inaktív életmódot élők nagyobb eséllyel küzdenek majd idősebb korban csontritkulással és az azzal járó töréses sérülésekkel.

Ha rendszeresen edzel hatékonyan csökkentheted a stresszt, a szorongást, ezáltal pedig a különböző lelki és mentális betegségeket és természetesen a vérnyomást, illetve akár a súlyodat is.

Ha kihagyod az életedből az edzést, előbb-utóbb megjelenhet nálad a magas vérnyomás, illetve előbb kisebb, majd nagyobb súlytöbblet és az ezekkel kéz a kézben járó inzulinrezisztencia, majd a cukorbetegség is.

Tehát ez valójában egy ördögi kör, amit az edzés-mentes életmód indít el és amin egyszer és mindenkorra úrrá lehetsz, ha még időben lépsz és beiktatod a rendszeres testedzést az életedbe!

Mennyi mozgásra van szükséged?

A szív és érrendszer, a csontok, és az ízületek, valamint az immunrendszer egészségének megőrzéséhez rendkívül fontos, hogy hetente legalább 2,5-3 óra könnyebb vagy 70-80 perc intenzív edzést végezz.

A gyermekek esetében az egészséges csontfejlődésük és az immunrendszerük erősítése érdekében indokolt a mindennapos mozgás. Ami legyen legalább 1 óra naponta, minden második napon intenzívebb gyakorlatokkal.

Az Impulz Mozgásközpont most ugyan zárva van, de szeretettel várunk az online edzéseinken!

További cikkeink:

Impulz hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre és megajándékozunk egy ingyenes diétás és otthoni edzést segítő ebookkal.
* kötelező mező
/ ( hh / nn )

0 hozzászólás