06 30 156 9362 info@impulzmkp.hu

Erre figyelj karácsonykor, hogy ne szaladjanak fel a plusz kilók

plusz-kilok

Írta: admin

2020.12.23.

A karácsonyi finomságok és mennyei lakomák fogyasztása közben ugyan ki számolja a kalóriákat , illetve aggódik a plusz kilók miatt? Nem is biztatunk arra, hogy a szeretet ünnepén vagy az év bármely más napján sanyargasd magad.

Ugyanakkor ebben az időszakban is érdemes mértéket tartani. A sok feleslegesen bevitt, illetve el nem égetett kalória ugyanis szinte egy szempillantás alatt felesleges kilókkal ajándékoz meg. Ugye, te sem ilyen ajándékra vágysz? 

Hogyan tartsd a súlyod karácsonykor is? Olvass tovább, már mutatjuk is!>>>

3 apró trükk, hogy idén karácsonykor végre ne kelljen aggódnod a plusz kilók miatt

Plusz kilók? Na, ne! Senki sem akar, plusz kilókat, de a karácsony nem éppen a fitnesz menüsorokról szól. Egy kis odafigyeléssel azonban megelőzhető, hogy 1-2 vagy akár 3-5, később keserves küzdelem árán felszaladt plusz kilóval indítsd az új esztendőt. 

1. Újíts a recepteken, illetve használj kisebb tányért

Ma már számtalan klasszikus karácsonyi étel újragondolt, így az egészséges életmódba jól beilleszthető receptjét megtalálod a neten.

Talán nem is gondolnád, de egy cseppnyi odafigyeléssel nagyságrendekkel csökkentheted egy-egy fogás kalória, zsír, szénhidráttartalmát. Sőt, ma már a cukor sem feltétlenül alapeleme a finom sütiknek. 

2. Ne siess, rágj meg jól minden falatot

A rágás sokkal fontosabb az egészséges emésztés szempontjából, mint amennyire mi emberek foglalkozunk vele.

Sokan túl gyorsan esznek, nem hagynak maguknak elég időt arra, hogy alaposan megrágják a falatokat. Pedig ahhoz, hogy a megfelelő mennyiségű tápanyaghoz jusson a szervezet, ez alapvető fontosságú lenne.

Nem is beszélve arról, hogy a rágás az emésztőrendszer hosszú távú egészséges működésének egyik alappillére is. 

Ha lassabban eszel, a megfelelő mennyiségű bevitt táplálékkal az agyadnak is elég időt adsz arra, hogy tudatosítsa a jóllakottság érzést. Ha azonban túl gyorsan eszel, a szükségesnél jóval több ételt fogyasztasz el, mire az agyadban kialakul ez az érzés, ami konnyen plusz kilókhoz vezethet. 

Tehát ne feledd, lassíts és rágj meg jól minden falatot!

3. Ne hanyagold a testedzést

Bármennyire is az vagy, amit (és amennyit) megeszel, vitathatatlan tény, hogy rendszeres testedzés nélkül nem fogod tudni tartani az alakod. Az izmaidnak ugyanis szüksége van a tréningre ahhoz, hogy tónusosak és feszesek legyenek. Hiszen csak a rendszeresen karbantartott izmok képesek csökkenteni a zsírszövetek arányát, illetve maradéktalanul elvezetni a test szövetei közül a felesleges folyadékot és salakanyagot. 

A lendületes capoeira, dinamikus zumba vagy épp egy nyugtató jóga érdekelne? Felejtsd el a plusz kilók okozta nyűgöt és válaszd ki a számodra legmegfelelőbb edzés típust az Impulz Mozgásközpont online órái közül és tornázz otthonról, biztonságban az ünnepek alatt is!

További cikkeink:

Impulz hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre és megajándékozunk egy ingyenes diétás és otthoni edzést segítő ebookkal.
* kötelező mező
/ ( hh / nn )

0 hozzászólás