06 30 156 9362 info@impulzmkp.hu

Energizáló zumba edzés otthon maradóknak

zumba.jpg

Írta: admin

2020.04.09.

A zumba azon mozgásformák egyike, ami bár talán meglepően hangzik, de a járványügyi helyzet fennállása és az edzőtermek zárva tartása alatt, kiválóan gyakorolható otthon is.

Vérforraló dallamok és latin táncos elemek tökéletes elegye, ami garantáltan feltölt energiával, segít levezetni a bezártság okozta nyomasztó hangulatot és még a tested is intenzíven átmozgatja tetőtől-talpig. Kiváló stresszoldó hatása vitathatatlan.

A gyakorlatok helyes kivitelezéséhez mindössze akaraterőre és kényelmes edző öltözékre van szükséged. A jókedv garantált! Lássunk is neki!

Ezt ne hagyd ki a zumba edzés előtt sem!

A zumba, és bármely más edzés is csak úgy kezdhető el, ha a testedet kellőképpen felkészíted a fizikai aktivitásra! Ehhez nyújtásokkal és speciálisan kivitelezett mozdulatokkal érdemes bemelegítened az izomzatod és az ízületeidet egyaránt.

A jól kivitelezett bemelegítés:

  • serkenti a szívműködésed, ezáltal pedig intenzívebbé teszi a vérkeringést, ami fokozza a szervezeted oxigénnel való ellátását
  • fokozza az izmaid vérellátását és megemeli azok hőmérsékletét
  • felkészíti az agyad és az általa szabályozott, mozgáskoordináló és izmokat behálózó idegeket a fizikai aktivitásra

A bemelegítés célja, hogy: a testedzés, esetünkben a zumba gyakorlatok során elkerüld az izom és ízületi, illetve az inakat érintő sérüléseket.

Az Impulz Mozgásközpont YouTube csatornáján található általános bemelegítő gyakorlatok jó alapot nyújtanak számodra az edzés előtt. 

Kezdődjön a tánc!

Ez a táncos edzés egy életérzés. Kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy könnyed és lendületes mozgáselemekkel, hamisítatlan latin dallamokra, jó hangulatban vezethetssük le a mindennapok feszültségeit. Nem véletlen, hogy nagycsoportos órákon szoktunk hódolni neki.

A közösség most ugyan kerülendő, de ki mondta hogy a zumba által nyújtott előnyökről az otthon töltött idő alatt le kellene mondanod?

Bizony, hogy nem kell, sőt az Impulz Mozgásközpont videó csatornáján található, Járomi Andi által kidolgozott Zumba 1, Zumba 2 és Zumba 3  gyakorlatokkal igazi, hamisíthatatlan latin hangulatot csempészhetsz az otthonodba! 

Haladj végig a videókon és engedd, hogy magával ragadjon az életérzés! Ha nem szeretnél lemaradni a további hasznos videókról, iratkozz fel a YouTube csatornánkra is!

 

További cikkeink:

Impulz hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre és megajándékozunk egy ingyenes diétás és otthoni edzést segítő ebookkal.
* kötelező mező
/ ( hh / nn )

0 hozzászólás