06 30 156 9362 info@impulzmkp.hu

Egy edzésforma, ami gyógyít, avagy a pilates nem csak a test átformálásában kiváló

pilates.png

Írta: admin

2020.03.04.

A rendszeresen végzett pilates edzés kíméletesen, mégis elképesztően hatékonyan képes átformálni az egész testet, megerősítve a felületes és mélyizomzatot egyaránt. Kiváló társ a fogyásban, de akár a betegségek utáni rehabilitációs időszakban is jó szolgálatot tehet.

Nem meglepő tehát, hogy egyre többen űzik Amerikában és Európában is. De mitől ennyire hatékony, hogy még a világhírű színész-, illetve énekesnők is, mint pl. Sandra Bullock, Cameron Diaz, Kate Hudson vagy Madonna is a pilates mellett tették le a voksukat, ha fogyásról vagy a tökéletes alakjuk megtartásáról és az állóképességük növeléséről van szó? Tudd meg most!

A pilates lényege

A pilates speciálisan felépített gyakorlat-sorozatai elsősorban a koncentrációra és a megfelelő légzéstechnikára épülnek. Minden mozdulat az „erőközpont”-ból, azaz a hasból, az ágyéki gerincszakaszból, valamint a far- és a medence izmaiból indul ki és áramlik a test további részei felé.

Az edzések tudatos, lassú, kontrollált ritmusú, hosszan kitartott, precízen és pontosan végrehajtott mozgásokból állnak. Első olvasásra a pilates talán nem tűnik kemény edzésnek, pedig valójában az. Sőt, épp ebben rejlik a titka!

Egy kis történelem

A pilates nem új keletű mozgásforma, mégis sokáig inkább csak Amerikában volt népszerű, Európában jóval később indult hódító útjára.

A módszer kidolgozója, a német Joseph Hubertus Pilates, születésétől kezdve angolkórban, asztmában és ízületi fájdalmakban szenvedett. A sport, illetve az egészséges test kialakítása tehát kiemelten fontos szerepet töltött be életében. Módszerének alapjait 1912-ben kezdte lefektetni, majd egész életén át, a 87 éves korában bekövetkezett haláláig tökéletesítette. Célja: a ruganyos, jól izmolt, egészséges test kialakítása volt.

Ezért lesz a kedvenced: a pilates áldásos hatásai

A gyakorlatok a test minden egyes izmát keményen megdolgoztatják. Ez a mozgásforma egyszerre erősíti, formálja az alakot és szálkásítja az izomzatot, javítja a testtudatot, és óvja, illetve egészségesen tartja a gerincet és az ízületeket egyaránt.

Kiváló választás a formás, edzett alakért:

  • fogyni vágyóknak
  • ülő munkát végzőknek
  • mozgásszegény életmód esetén
  • gerinc- vagy ízületi bántalmakkal élőknek
  • rehabilitáció alatt, betegségből felépülőknek (csak orvosi engedéllyel!)
  • kismamáknak (1-2 hónappal a szülés után már elkezdhető)
  • rendszeres sportolásra vágyóknak
  • kikapcsolódásra vágyóknak

A mozgásforma különös előnye, hogy sohasem késő elkezdeni, hiszen áldásos hatásait, nemtől és életkortól függetlenül bárki élvezheti.

Ha kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld és életetmódodba beépítsd a csodálatosan hatékony egészségmegőrző és alakformáló pilates gyakorlatokat, szeretettel várunk az Impulz Mozgásközpontban! Jelentkezz be most!

 

További cikkeink:

Impulz hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre és megajándékozunk egy ingyenes diétás és otthoni edzést segítő ebookkal.
* kötelező mező
/ ( hh / nn )

0 hozzászólás