06 30 156 9362 info@impulzmkp.hu

Az immunrendszer erősítés 3 legjobb módszere

immunrendszer-erosites

Írta: admin

2020.11.24.

Az immunrendszer erősítés egy komplex folyamat. Önmagában az immunrendszert megpróbálhatod, de nem tudod erősíteni.

Ellenben, ha az egész szervezeted egészségének megőrzésére törekedsz, már jó úton jársz.

A folytatásból megismerhetsz 3 kiváló módszert, melyek segítségével hatékony lépéseket tehetsz a szervezeted egyensúlyának fenntartásáért és az immunrendszered egészséges működéséért. Tarts velünk!>>>

Immunrendszer erősítés: van ilyen egyáltalán? 

Az immunrendszer erősítés önmagában elképzelhetetlen, hiszen az immunrendszer egy rendkívül összetett és bonyolult rendszer, ami több ezer sejtet foglal magába. Szerteágazó feladatainak középpontjában azonban a te egészséged megőrzése áll. 

Ahhoz, hogy erős immunrendszerrel vértezhesd fel magad, az egész szervezeted egészségének, illetve egyensúlyi állapotának megőrzésére van szükséged. 

3 módszer, amivel az immunrendszered is biztosan erősödik

Az egészséges életmód az immunrendszer erősítés legjobb módja:

1. Kerüld, illetve tanuld meg kezelni a stresszt 

Talán nem is gondolnád, de a stressz az egyik legrosszabb dolog, ami veled történhet. Stressz hatására ugyanis sejtkárosító szabadgyökök szabadulnak fel a szervezetben, ami hosszú távon betegségek kialakulásához vezethet. 

Érdemes tehát kizárni az életedből a stresszforrásokat, amennyire csak lehet, illetve megtanulni tudatosan kezelni a nehéz helyzeteket. 

Szerencsére vannak olyan tevékenységek is, amelyek segítenek ellazulni és nyugodtabbá válni. Ilyen pl. a rendszeres testmozgás is. 

2. Táplálkozz egészségtudatosan

Ha a szükséges tápanyagokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, egészségtudatos élelmiszerekkel látod el a szervezeted, elegendő energiád lesz a mindennapok kihívásaihoz. Közben pedig az emésztési egészségedet is óvod.

Tudtad, hogy az emésztőrendszer is szerepet játszik az immunrendszer megfelelő működésében?

3. Sportolj hetente legalább 3x

A rendszeres intenzív testmozgás hiánya és az elhízás számos betegség kialakulásának kockázatával jár. Ha azonban rendszeresen edzel, nem csak fittebb leszel, hanem az immunrendszered is erősödik. Erre pedig óriási szükséged van az őszi-téli baktériumokkal és vírusokkal terhelt időszakban. 

Sportolj velünk a online 

Azért, mert otthonról sportolsz, nem kell egyedül lenned! Az Impulz Mozgásközpont online órái segítségével nem csak kellemes, hanem valóban hatékony edzésmunkában lehet részed. 

Zumbáznál egy jót vagy inkább a jóga érdekel, esetleg a modern tánccal szakítanád ki magad a napi mókuskerékből? Nézz szét a lehetőségek között és jelentkezz be a kedvenc óráidra az alábbi linken>>>

További cikkeink:

Impulz hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre és megajándékozunk egy ingyenes diétás és otthoni edzést segítő ebookkal.
* kötelező mező
/ ( hh / nn )

0 hozzászólás