06 30 156 9362 info@impulzmkp.hu

Az egészségmegőrzés 3 alappillére

egeszsegmegorzes.png

Írta: admin

2020.04.01.

Az orvosoktól, dietetikusoktól és természetgyógyászattal foglalkozó szakemberektől is sokszor halljuk, hogy az egészségmegőrzés elképzelhetetlen egészséges életmód, valamint a testi, a lelki és a mentális egészség megléte nélkül.

Szerencsére több lehetőségünk is van arra, hogy dolgozzunk ezen a három területen és kialakítsunk egy hosszabb, kiegyensúlyozottabb és boldogabb életet. Még a „maradjotthon” ideje alatt is!

Az egészségmegőrzés az alapoknál kezdődik

Arra, hogy milyen genetikai kóddal születünk, nem vagyunk hatással, de az, hogy mit hozunk ki az életünkből, mit kezdünk a lehetőségeinkkel és hogyan érezzük magunkat a bőrünkben, csak rajtunk múlik!

Jó példa erre Joseph Hubertus Pilates, a pilates mozgásforma megalkotójának története, aki a születésétől kezdve angolkórban, asztmában és ízületi fájdalmakban szenvedett.

Pilates, a gyenge fizikumú és vékony testalkatát szerette volna rugalmas, jó fizikumú és egészségesebb megjelenésűvé alakítani. Ehhez 1912-ben kezdte el, majd egész életén át tökéletesítette módszerét.

Ha neki sikerült, akkor kellő elszántsággal és kitartással bárkinek sikerülhet! Nem igaz?

Megelőzni mindig könnyebb, mint a bajt orvosolni!

Modern korunk leggyakrabban előforduló betegségei közé tartoznak a különböző szív- és érrendszeri elváltozások, a cukorbetegség és a mozgásszervrendszert érintő betegségek. 

Az elhízás,  valamint a szervezetben elinduló gyulladásos és egyéb kóros folyamatok a fő okai a fent említett problémáknak. Ráadásul, minél nagyobb a súlyfelesleg, annál nagyobb esély van a kialakulásukra is!

Ezért rendkívül fontos a rendszeres testmozgás és az egészségtudatos táplálkozás. 

A test-lélek-elme hármasának egyensúlya

Bármennyire is odafigyelünk a napi testmozgásra és arra, hogy mi kerüljön az asztalra, csak akkor érezhetjük magunkat igazán jól a bőrünkben, ha nem csupán a testünk, hanem a lelkünk és az elménk is egyensúlyban van. Ennek is megvannak a megfelelő módszerei, melyeket érdemes napi szinten gyakorolni.

Ha tetszett ez a cikk és a jövőben nem szeretnél lemaradni hasonlóan hasznos tartalmakról, iratkozz fel a hírlevelünkre!

 

 

További cikkeink:

Impulz hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre és megajándékozunk egy ingyenes diétás és otthoni edzést segítő ebookkal.
* kötelező mező
/ ( hh / nn )

0 hozzászólás