06 30 156 9362 info@impulzmkp.hu

Adj a gyermekednek inspiráló célt, avagy a harmonikus gyermekkor titka

felnott-modern-tanc

Írta: Szabó Tímea

A Mozgásközpont vezetőjeként szeretném, hogy minél több ember találja meg a szívéhez közelálló mozgásformát és közösségünkhöz tartozva, óráinkra járva örömöt leljen a a mozgásban.

2020.01.29.

A számodra is kiemelten fontos, hogy gyermeked könnyedén be tudjon illeszkedni az őt körülvevő világba, magabiztos és kreatív legyen?

Szeretnéd, hogy testileg és lelkileg is a lehető legegészségesebben fejlődjön, hogy később minden szempontból tudatos, erős és energikus felnőtté válhasson?

Nem csak rajtad múlik…

A gyermeked testi-lelki fejlődése nagyban függ az őt szűkebb és tágabb értelemben körülvevő világtól. Te megtaníthatod őt arra, hogy pl. környezettudatos vagy udvarias legyen, szeresse az állatokat és megadhatsz neki szinte mindent ahhoz, hogy egészséges, boldog és kiegyensúlyozott felnőtté válhasson.

Hiszen csak ez számit, nem igaz? Azonban ez sem mindig elég…

Te belelátsz a gyermeked lelkébe?

Bizonyára Te is láttad már gyermekedet kedvtelennek, fáradtnak, esetleg bizonyos helyzetekben félénknek, illetve befelé fordulónak.

Vagy talán túl sok időt tölt a szobájában és szinte sohasem mozdul ki? Nincsenek céljai, nehezen barátkozik és a tanulás sem az erőssége?

Netán némi súlyfelesleggel küzd vagy jót tenne számára egy-egy gerincét erősítő tréning?

A helyzet az, hogy bármennyire is a szíveden viseled gyermeked sorsát, a legbelsőbb kételyeit, a másokhoz és a világhoz fűződő viszonyát, bár segítheted, helyette nem tudod megoldani.

Csak a cél számít

Most állj meg egy pillanatra és képzeld el, milyen örömteli élmény lenne nap mint nap azt látni, hogy gyermeked minden reggel magabiztosan, energikusan és őszinte mosollyal az arcán ébred és indul az iskolába, vagy ha még csak ovis, akkor az óvodába.

Legyen akár óvodás, alsó vagy felső tagozatos iskolás, az a legfontosabb a számodra, hogy egészségesen fejlődjön, ugye?

Bizonyára te is arra vágysz, hogy gyermeked jó jegyeket hozzon haza, miközben a gerince és az izmai elég alátámasztást adjanak neki ahhoz, hogy ne legyen számára megoldhatatlan, leküzdhetetlen feladat az életben, nem igaz?

Most Te döntesz!

Amennyiben úgy érzed, hogy:

  • gyermeked már megtalálta az ő testi és lelki fejlődését maximálisan segítő elfoglaltságot
  • nem kívánsz időt szánni arra, hogy elkísérd, vagy nem akarod elengedni egy-egy délutáni programra
  • gyermekednek nincs szüksége arra, hogy nyitottabbá, koncentráltabbá és magabiztosabbá váljon, nem érdemes tovább olvasnod, mert nem fogunk tudni segíteni neked.

Ha azonban:

  • szeretnéd, hogy javuljon a testtartása, erősödjön a gerinc menti izomzata, hogy így elkerülhesse a gerincferdüléses és a rossz testtartásból eredő egyéb problémákat
  • szeretnéd, hogy izmosabbá, tónusosabbá váljon a teste és tudatosabbá, illetve kifinomultabbá a mozgása
  • fejleszteni szeretnéd gyermeked kreativitását és önbizalmát
  • szeretnéd, hogy nyitottabbá váljon, értékes barátokat szerezzen és egy inspiráló, összetartó közösségbe tartozzon
  • kiváló koncentráló és memóriakészséggel rendelkezzen
  • bátran nézzen szembe az élet kihívásaival 
  • találjon egy célt, ami megfelelő mennyiségű önbizalmat ad és büszkeséggel tölti el őt is és téged is, akkor gyermekednek rendszeres testmozgásra van szüksége.

Heti 1-2 alkalom csodákra képes

Bizonyított tény, hogy a rendszeres, legalább heti 1x vagy 2x, közösségben végzett testmozgás a gyermekek testét, lelkét és elméjét is pallérozza.

Képzeld el, milyen csodás lehetőség lenne gyermeked számára egy olyan mozgásforma, amivel nemcsak hogy elegáns, magabiztos megjelenésre és erős váz- és egyéb izomzatra tehetne szert, hanem később akár versenyeken szerepelve folyamatosan növelhetné önbizalmát és fejleszthetné az élethez elengedhetetlenül fontos koncentrálóképességét.

Az Impulz Mozgásközpontban éppen ezért tartunk speciálisan az óvodás, illetve az alsó és felső tagozatos diákoknak szóló jazzbalett és moderntánc-oktatást.

Miért épp jazzbalett és modern tánc?

A jazzbalett és modern tánc is segítheti gyermekedet a kreatív önkifejezésben éppúgy, mint az erős, megingathatatlan önbizalom és lelki egyensúly kialakításában.

Tudatosan épített közösségünkben Ő is feltöltő, inspiráló közegre és számtalan barátra találhat.  Játékos formában, szinte észrevétlenül és természetesen fejlesztheti testét, légzéstechnikáját, koordinációját, koncentrációját, memóriáját, kreativitását, hogy később egészséges felnőtté válhasson.

Szeretnéd, hogy gyermeked büszkén, mégis a sikeres emberekre jellemző alázattal lépegessen előre az úton?

Adj neki egy esélyt és hozd az Őt az Impulz Mozgásközpont jazzbalett és modern tánc óráira!

További cikkeink:

Impulz hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre és megajándékozunk egy ingyenes diétás és otthoni edzést segítő ebookkal.
* kötelező mező
/ ( hh / nn )

0 hozzászólás