06 30 156 9362 info@impulzmkp.hu

A modern tánc szépsége: ha egyszer kipróbálod, örökre beleszeretsz

modern-tanc

Írta: admin

2020.12.09.

A modern tánc sokoldalú és megunhatatlan. Minden pillanata feltölt és boldoggá tesz. De milyen ez a stílus valójában és miért fogsz beleszeretni, ha egyszer kipróbálod? Olvass tovább, azonnal kiderül>>>

A modern tánc már a nagymamád idejében is hódított

A modern tánc valójában nem is olyan modern. Kialakulása a XX. század elejére tehető, amikor hatalmas változásokat indított el az addigi kötöttebb, balettre épülő táncvilágban. 

A szabad stílus első képviselője Loie Fuller volt, de az igazi áttörést Isadora Duncan addig ismeretlen, mérhetetlenül szabad stílusú színpadi előadásai hozták meg.

A táncstílus célja épp a balett egyéni önkifejezésre kevésbé alkalmas kötöttségének ellensúlyozása volt. Ez a tánc ugyanis rendkívül szabad és sokrétű. Stílusába számtalan táncstílus belefér. 

Mit adhat neked ez a mozgásforma? 

A szabadságot és a felszabadultságot. Egy igazi modern tánc órán teljes mértékben kikapcsolhatod a külvilág problémáit és átadhatod magad a tánc szeretetének. 

A szabadság érzése a tánc teljesen szabad stílusából fakad. A modern táncórák ugyanis nem a kötött, tökéletesre hangolt mozdulatokról, sokkal inkább a felszabadult és önkifejező mozdulatokról szólnak. 

A stílus lényege az izoláció, ami a különböző testrészek egymástól teljesen elkülönített mozgásáról szól. Ugye milyen izgalmasan hangzik? 

Szeretnéd minél előbb megtapasztalni, milyen az, amikor teljesen szabad vagy?

Van egy jó hírünk, nem kell addig várnod, amíg újra kinyit az edzőterem. Az online óráink segítségével már a biztonságos otthonod kényelmében is hódolhatsz a tánc iránti szenvedélyednek. Jelentkezz most>>>

További cikkeink:

Impulz hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre és megajándékozunk egy ingyenes diétás és otthoni edzést segítő ebookkal.
* kötelező mező
/ ( hh / nn )

0 hozzászólás