06 30 156 9362 info@impulzmkp.hu

Művészi torna

A művészi tornaról

“A tanítás első lépése megszerettetni a mozgástanulást, amely nem más, mint az ösztönös mozgás fokozatos átalakítása a tudatos felé.” (Berczik Sára)

A Berczik-technika a gyermekek természetes mozgásából kiindulva fejleszti a testtudatot és nevel tudatosságra. Mindig az életkornak megfelelő mozgásforma, amely biztos alapot ad a bármelyik táncstílushoz.

A zene és a mozgás szoros összhangban egymás hatását erősítik: a mozgás segít a zene megértésében, a zene érzékenyít a táncra. Így hozzuk mozgásba a zenét.

Gyermekednek ajánljuk, ha…

  • szeretnéd, hogy szép testtartása legyen, és ügyesebben mozogjon,
  • olyan mozgást keresel, ami akkor is hasznára válik, ha végül nem a táncnál köt ki,
  • a technikai tudás megszerzése mellett szeretnéd, hogy megtanulja kifejezni magát a tánc nyelvén keresztül és kibontakozzon kreativitása,
  • és a közös alkotás közben egy közösség részévé váljon.

Mi a művészi torna?

A művészi torna a ritmikus gimnasztikának a gimnasztika alapja. Művészi torna tanfolyamunk alapja Berczik Sára esztétikus testképző és mozgásfejlesztő technikája. A módszer lényege a tudatos mozgásra nevelés, ami bármilyen későbbi mozgástanulást könnyebbé tesz. A legkisebbek számára is jól érthető és értelmezhető, így hosszabb távon is leköti a figyelmüket. A gyakorlatok összeállításának meghatározó szempontja az esztétikus rendezettség. A koreográfiákhoz használt klasszikus zene fogékonnyá teszi a gyerekeket a társművészetekre. Nem kell hozzá speciális adottság, a helyesen végzett, szép mozdulatok mindenkinek sikerélményt adnak.

Hány éves korban lehet elkezdeni?

4 éves kortól lehet csatlakozni művészi torna tanfolyamainkhoz. A tudatos mozgás elsajátítása – ami folyamatos gondolkodásra és koncentrációra késztet – leghamarabb ebben az életkorban lehetséges. Később is el lehet kezdeni, mindenki az életkorának megfelelő csoportba kerül, ahol a tanárok segítenek bekapcsolódni a tanulásba. A művészi torna szerves folytatása a mozdulatművészet, amelyben már nagyobb hangsúlyt kap a tánc és a kreativitás. Iskolás kortól más műfajok is választhatók, amelyekhez a művészi torna ugyanúgy kiváló alapot ad.

Hogyan épül fel az óra?

A Berczik-módszer a mozgást alapelemeire bontja, különböző testrészeink mozdulatait egymástól függetlenítve tanítja, majd illeszti össze. Az órák koncentrikusan épülnek egymásra, ismételve, elmélyítve és bővítve a megtanult mozgásanyagot. Rendszeresen használunk kéziszereket (például labda, karika, szalag, kötél fátyol), amik nemcsak változatossá teszik az órát, de segítik a mozgástanulást és ügyessé tesznek. Az óvodásoknál kiemelt szerepe van a tartásjavító gyakorlatoknak, mivel erre az életkorra esik a testtartás beidegződése. 

modern-kortárs tánc
modern-kortárs tánc
modern-kortárs tánc

Aktuális óráink

XVI. kerület Bányász utca 18. Impulz Mozgásközpont
Hétfő 16:15-17:00

Szerda 16:15-17:00

 

Alkalmi és bérlet árak

Árak és infók

Művészi torna 4-6 éveseknek

1300 Ft/alkalom

vagy 6000 Ft/5 alkalom

vagy 11000 Ft/10 alkalom (heti 2×45 perc)

Művészi torna 7-11 éveseknek

11500 Ft/hó (heti 2×60 perc)

Öltözet
Kényelmes sportruha, világos talpú ezdőcipő, törölköző

Impulz hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre és megajándékozunk egy ingyenes diétás és otthoni edzést segítő ebookkal.
* kötelező mező
/ ( hh / nn )

Készen állsz?

Ha változtatnál az életmódodon és el szeretnél kezdeni sportolni, most itt a lehetőség, hogy ingyenes nyílt órák keretében kipróbálj többféle mozgásformát. Gyere el és légy te is aktív résztvevője a közösségnek!