06 30 156 9362 info@impulzmkp.hu

Hatha jóga

A Hatha jógáról

Egy módszer, ami egyszerre edzi a testet, pallérozza az elmét és nyugtatja a lelket

Te is érezted már úgy, hogy egyre nehezebben tudsz nyugodt és higgadt maradni, miközben a stressz és a negatív hatások folyamatosan próbára teszik a türelmedet?

Bizonyára te is ismered már azt az érzést, amikor egy-egy meggondolatlanul kimondott szó, napokig vagy hetekig tartó lelkiismeret furdalást okoz.

Minden alkalommal, amikor elveszíted a türelmedet, ideges vagy bosszús leszel, kibillensz a lelki egyensúlyodból, ami számtalan kellemetlen szituációhoz, változtatás nélkül pedig különböző betegségek kialakulásához is vezethet.

Ugye, te sem szeretnél állandóan a negatív környezeti hatások befolyása alatt élni?

Kizárható a stressz?

Képzeld el egy pillanatra, hogy milyen nagyszerű érzéssel töltene el, ha magasabb szintre emelhetnéd az önuralmad, miközben egyre közelebb kerülnél a valódi önmagadhoz?

Belegondoltál már abba, hogy mennyivel könnyebb lenne az életed, ha az állandó rohanást, hajtást és megfelelési kényszert felváltaná a belső béke érzése?

A meggondolatlanul, első felindulásra kimondott szavak gyakran bántóan nyersek, melyek sem a kimonó, sem a vele szemben álló félnek nem esnek jól, és akár maradandó lelki sérüléseket is okozhatnak. Nem beszélve egy sor negatív következményről, pl. ha a fenti kirohanás munkahelyi környezetben történik. 

A stressz mindennapjaink szerves részévé vált. Mai, felgyorsult, rohanó világunkban, még ha tudatosan törekszel is rá, egyre nehezebb távol tartani magadtól a negatív szituációkat, helyzeteket és embereket.

Így hát meg kell tanulnod kezelni őket, de nem mindegy, hogy ezt hogyan és miképp teszed. 

Az emberséged és méltóságod megtartásával, illetve magasabb szintre emelésével vagy a nélkül? 

Az előtt, aki sorozatosan az utóbbi felé halad, egy sor ajtó fog bezárulni.

Egyértelmű tehát, hogy neked melyik irány felé érdemes tartani, illetve hogy melyik az, amivel a lehetőségeid kapuja nemhogy nem zárul be, de még szélesebbre is nyílik

Aki ura önmagának, a gondolatainak és tetteinek, az uralja az életét

Amennyiben úgy érzed, hogy tökéletesen kézben tartod az életed összes területét, ha nincs szükséged önfejlesztésre, önismeretre, elcsendesedésre és a belső békéd megtalálására, akkor a következők nem neked szólnak. 

Ha azonban:

 • szeretnél pozitív irányba fejlődni,
 • fejlesztenéd az önuralmadat,
 • nagyobb akaraterőre és kitartásra vágysz,
 • nyugodt, békés, tudatos életet szeretnél élni,
 • magasabb szintre emelnéd a lelki- és a mentális erődet,
 • boldogabb kiegyensúlyozottabb magánéletre és szakmai sikerekre vágysz, érdemes elsajátítanod a Hatha jóga alapjait.

Ismerd meg a Hatha jógát

A Hatha jógával megszerzett tudás, önismeret és tudatosság által, játszi könnyedséggel fogsz tudni a megfelelő pillanatokban, megfelelően reagálni.

Ez az egyik legismertebb joga irányzat, a Ha és Tha szavakból tevődik össz. A Ha szó napot jelent a Tha szó pedig holdat. Ez a két energia az aktivitás és a nyugalom egyensúlyaként jelenik meg minden egyes órán. A hatha jóga gyakorlásával elérhetjük a test megfiatalodását, az ideális testsúlyt és annak megtartását.

Az Impulz Mozgásközpont kellemes hangulatú, csoportos Hatha jóga órája a testi-lelki és szellemi támogatás mellett:

 • tónusosabbá varázsolja az izmaidat, karbantartja a testedet
 • erősíti a testtudatot
 • javítja a testtartásodat
 • kedvezően befolyásolja az emésztésedet
 • megóvja a gerincedet és az ízületeidet
 • és a betegségek megelőzésében is segítségedre lesz

A Hatha jóga pozitív hatásai a különleges ászanáknak, azaz pózoknak és a speciális légzéstechnikának köszönhető.

Az órán a teljes testet átmozgatjuk. A testgyakorlatokban az erőfeszítés ellazulással társul, az egyensúly gyakorlatok, statikus és dinamikus elemeket egyaránt tartalmaznak. A testben elraktározódott mentális feszültség kioldásával kiegyensúlyozottabbá, nyugodtabbá válunk. 

Az órák egy rövid ráhangolódással, légzőgyakorlatokkal kezdődnek, Ilyenkor elengedjük a zakatoló elme állapotát és megérkezünk a szőnyegünkre, a jelen pillanatába. Különböző pózokban időzve légzésünk segítségével erősítjük, nyújtjuk az izmokat, átmozgatjuk az ízületeket, hatást gyakorlunk az emésztés folyamatára és az idegrendszer működésére. Az órát vezetett relaxációval zárjuk. Testünk tudatos ellazításának hatására az izomtónus csökken a vérnyomás és pulzus normalizálódik, idegrendszerünk megnyugszik.

Készen állsz arra, hogy kezedbe vedd a saját életed irányítását, illetve hogy egyszer és mindenkorra megszabadulj a stressz és negatív körülmények számtalan kedvezőtlen hatásától?

Az Impulz Mozgásközpont csoportos gyermek, illetve felnőtt Hatha joga foglalkozásain, kellemes környezetben fejlesztheted és erősítheted az önuralmad, a mentális erőd és a lelki, valamint fizikai állóképességed.

Légy végre valóban önmagad, járd a saját utadat és éld a saját életed!

Ha készen állsz a változásra, jelentkezz be most! 

modern-kortárs tánc
modern-kortárs tánc

Aktuális óráink

XVI. kerület Bányász utca 18. Impulz Mozgásközpont

Hétfő: 18:00-19:30

Szerda: 18:00-19:00

Szombat: 09:00-10:30

Alkalmi és bérlet árak

Árak és infók

2500 Ft/alkalom

vagy 12000 Ft/5 alkalom

vagy 23000 Ft/10 alkalom

(a jegy és a bérlet ára az oktatónál fizetendő!)

90 perces órákon a bérletek mellé +500Ft fizetendő.

Öltözet
Öltözethez kényelmes sportruha, mezítláb vagy tapadós zokni

Impulz hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre és megajándékozunk egy ingyenes diétás és otthoni edzést segítő ebookkal.
* kötelező mező
/ ( hh / nn )

Készen állsz?

Ha változtatnál az életmódodon és el szeretnél kezdeni sportolni, most itt a lehetőség, hogy ingyenes nyílt órák keretében kipróbálj többféle mozgásformát. Gyere el és légy te is aktív résztvevője a közösségnek!