06 30 156 9362 info@impulzmkp.hu

Hatha jóga iskolásoknak (7-12 évesek)

A Hathta jógáról

Bemutatás

Az iskolai élet nagy változást idéz elő a gyermek életében. Míg az óvodában a mozgáson és a játékon van a hangsúly, addig az iskolába érkezve az ülés és a tanulás veszik át a szerepet. A gyerekek sok esetben nehezen felelnek meg a feléjük támasztott egyre nagyobb követelményeknek, amitől nő a szorongásuk és következetesen romlanak a tanulmányi eredmények. 

A mai gyerekek sokat ülnek a számítógép vagy a TV előtt és az okos eszközök rendkívül nagy szerepet töltenek be életükben. A feléjük áramló korlátlan információ és inger mennyiség egyáltalán nem támogatja a harmonikus testi – lelki fejlődésüket, sőt. Sok esetben egyensúlytalanságot és idegrendszeri fejletlenséget, elégtelen koncentrációs képességet eredményez. 

A gyermekjóga gyakorlatai nagyban segítik a gyermekek iskolás korú éveinek kiegyensúlyozott megélését és képesek a prevenció mellett helyreállítani a már esetlegesen kialakult rendellenességeket is. A mozgásfejlesztés már magasabb szinten épül be az órákba ennél a korosztálynál. Az iskoláskorú jóga fő feladatai közé tartozik a helyes ülés, testtartás és járás elsajátítása, ami döntő jelentőséggel bír a később kialakuló gerincproblémák megelőzésében. Az ászana gyakorlás ebben a korban a gerincmenti izomzat és általában a törzs izmainak megerősítésére fekteti a hangsúlyt, ami nagy jelentőséggel bír nem csak fizikai  – stabilitás, helyes testtartás, de lelki szinten is – önbizalom, kitartás, akaraterő. A meditációt előkészítő játékok a koncentrációs képesség és a memória fejlesztését célozzák. A relaxációs gyakorlatok pedig hatékony stresszkezelési technikákkal látják el a gyerekeket.

A suli jóga összességében olyan élményben részesíti a gyerekeket, ami nagyban hozzájárul érzelmi intelligenciájuk fejlődéséhez és ez remek táptalajul szolgál majd a boldog és harmonikus, kiteljesedett felnőtt élethez.

Aktuális kurzusaink

XVI. kerület Bányász utca 18. Impulz Mozgásközpont

A kurzus szeptembertől folytatódik
Szerda 17:30-18:30

Tandíjak és infók

Tandíj

Heti 1×60 perc: 5000 Ft/hó

1700 Ft/alkalom

Öltözet

Laza, kényelmes ruha

Impulz hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre és megajándékozunk egy ingyenes diétás és otthoni edzést segítő ebookkal.
* kötelező mező
/ ( hh / nn )

Készen állsz?

Ha változtatnál az életmódodon és el szeretnél kezdeni sportolni, most itt a lehetőség, hogy ingyenes nyílt órák keretében kipróbálj többféle mozgásformát. Gyere el és légy te is aktív résztvevője a közösségnek!